Filosofie

IJs. De wereld van Talamini Zutphen draait om ijs. Niet om zomaar ijs. IJs van Italiaanse bodem. Het geheime ambachtelijke recept dat Talamini ijs zo onweerstaanbaar lekker maakt. Dagelijks vers bereid met de beste ingrediŽnten en het fruitijs bevat geen kleur- geur of smaakstoffen. Puur natuur dus en dat proeft u!

Continue zijn de ijsmakers van Talamini Zutphen op zoek naar nieuwe smaken, om u te verwennen met de lekkerste combinaties.
Wist u dat ons vruchtenijs 'sorbetto' wordt bereid? Dat betekent dat het met water in plaats van met melk wordt bereid. Het is daarmee van nature vetarm en met de intense smaak van 100% gepureerd vers fruit dus een verantwoord tussendoortje...mmm!
IJs dat wel van melk gemaakt wordt, krijgt verder ook de meest verfijnde ingrediŽnten toegediend. Zacht van smaak, romig hier en daar, smeltend op de tong streelt het uw smaakpapillen.
IJs moet vooral lekker zijn maar Talamini Zutphen gaat graag verder. Zo gaat Talamini Zutphen deze zomer op zoek naar het lekkerste biologische ijs. De uitdaging is om een paar verschillende smaken ijs van uitsluitend biologische grondstoffen te maken. Uw mening telt hierbij. Kom eens proeven en vertel ons welke smaak u het lekkerst vindt!

Iedereen moet lekker van ijs kunnen genieten!

Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. Steeds meer mensen hebben last van allergieën, waardoor ze erg beperkt zijn in wat ze mogen eten. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen, is dat soms een ware straf, want wie houdt er nu niet van ijs?

Talamini Zutphen heeft de ijsmakers aan het werk gezet en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo maakt Talamini Zutphen ijs zonder suiker, maar met fructose, zodat diabetici er lekker van kunnen genieten. Want het verrukte gezicht van een kind dat door zijn allergie bijna niets kan eten en dan tůch van ons ijs kan genieten, is Talamini Zutphen alles waard! IJs van Talamini Zutphen is er gewoon voor iedereen!

Heeft u een allergie?

Laat het ons weten, dan houden we daar rekening mee!

Lactose/melk: al het fruitijs is op waterbasis en dus lactose- én glutenvrij.

Suiker: mango en aardbeienijs zijn er in suikervrije varianten. Slagroom, hoorntjes, wafels en andere ijssmaken bevatten wel allemaal suiker.

Gluten: Alle sorbetto's ( Fruitijs) zijn glutenvrij. Vraag naar ons speciale glutenvrije hoorntje.

Noten: IJs met de smaken hazelnoot, pistache en pralinone bevatten noten. Ook kan de garnering van onze ijscoupes sporen van noten bevatten. U kunt wel gerust alle sorbettoís (fruitijs) eten.